Annonce

Annonce

Marie Sainabou Jeng står o bod på Madland Festival

Som gæst på Madland Festival kan man ifølge Marie Sainabou Jeng spise hos, møde, lytte og lære af mange af madlandskabets frontløbere Foto Mette-Ovgaard

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner torsdag festivalen, der i år finder sted over fem dage fra torsdag 18.- mandag 22. april med en stribe aktiviteter i København og omegn.  

Gårdbesøg, middage, dokumentar, manifestfejring, fællesfrokost, udstilling, samtaler og laboratorier. Europas mindste madsystemfestival, Madland Festival fylder fem år og inviterer indenfor og udenfor i og rundt om København. Ambitionen er at vise deltagerne, hvordan vi kollektivt kan spise og handle os til et sundere, grønnere og mere retfærdigt madsystem, hvor økologien kommer til at spille en større rolle end i dag.

”Økologi er et naturligt centrum i Madland, når vi planlægger vores festivalprogram som inspiration til engagement og handling til både madborgere og madprofessionelle. Økologien er derfor at finde i vores gårdbesøg, frokostpauser, laboratorier, manifestfejring, kunst og samtaler med viljen om at gentænke madsystemerne samfundsansvarligt”, siger Marie Sainabou Jeng, programdirektør og stifter af Madland.

Festivalprogrammet spænder vidt og favner bl.a. samtaler om jordbrug, manifestfejring, livemusik og mad, verdenspremiere på dokumentaren ‘Back to the Roots”, gårdbesøg og fællesfrokost på landet og laboratorium for grønne iværksættere.

“Sagt med jysk beskedenhed, så er Madland Festival landets fineste samlingspunkt for dem, der går forrest i at gentænke madsystemet samfundsansvarligt. Vi markerer de fem år med en kæmpe hyldest til de jordbrugere, kokke, madborgere, iværksættere, købmænd, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende og medie- og madfolk, som gør en aktiv forskel for samfundets fælles bedste,” siger Marie Sainabou Jeng.

Se hele programmet madland.dk

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter